Bezoek met een auto de kleinste witgewassen dorpjes in Andalusië – ze zijn een bezoek meer dan waard ook al worden ze nergens vernoemd.

Vermijd zoveel mogelijk de bekende witgewassen dorpen, zoals Mijas, Frigiliana, Vejer de la Frontera en degene die helemaal niet klein zijn, zoals Ronda en Jerez. Maar breng een bezoek aan de kleine, niet bekende, dorpen – hoe kleiner hoe beter – zoals Salares, Ardales, Teba of  Villanueva de la Concepción.

the whitewashed village of Salares

Salares, ten oosten van Malaga

In de kleine witgewassen dorpjes vind je op het plein kleine barretjes die voor weinig geld tapas serveren.  Het is geen haute cuisine, maar wel een unieke lokale ervaring. Genieten van een klein gerecht, terwijl u de sfeer proeft van het echte leven in de bar en op het plein. En dan is het echt goedkoop!

the whitewashed village of Ardales

Ardales, Noord-westelijk deel van de provincie Malaga

In de lokale barretjes ontmoet de mannelijke plaatselijke bevolking elkaar om te praten over alledaagse zaken – vaak onder het genot van een tapas van de bar. Hier wordt geen Engels gesproken, maar je kunt gewoon aanwijzen wat je zou willen proeven van de display, dus gebarentaal is nodig hier.

the whitewashed village of Iznajar

Iznajar, in de zuidelijke regio van de provincie Cordoba

 

Tapa = een klein gerecht vaak geserveerd bij een drankje

Tapas = meerdere kleine gerechtjes die op tafel gezet worden en waar iedereen van kan proeven